Mobiel internetgebruik in Nederland stijgt explosief

In vergelijking met een jaar geleden stijgt het internetgebruik in Nederland explosief. Steeds meer mensen hebben mobiele internetbundels van meer dan 2 GB. In Europa loopt Nederland echter nog achter op een aantal landen qua mobiel internetgebruik.

Dat de behoefte aan smartphones en met name mobiel internet alsmaar groeit blijkt wel uit de laatste cijfers. Een onderzoek van Telecompaper toont namelijk aan dat in vergelijking met een jaar geleden het datagebruik onder Nederlanders enorm toeneemt. Waar namelijk vorig jaar nog maar een kwart van alle Nederlanders een bundel had met meer dan 2GB aan internet is dat een jaar later al ruim een derde van alle mobiele internetgebruikers.

Toch staat Nederland wat betreft mobiel datagebruik nog ver in de achterhoede in vergelijking met andere landen. Hoewel buurland België uit een onderzoek uit 2016 van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), waarbij maandelijks mobiel internetgebruik van 30 landen van over de hele wereld met elkaar werd vergeleken, met 860 MB per maand nog minder verbruikt, gebruikten wij in 2016 volgens het onderzoek gemiddeld 1,02 GB. Buurland Duitsland komt daar niet ver overheen, met ´slechts, 1,21 GB per maand. Frankrijk zit op 1,62 GB per maand, en het Verenigd Koninkrijk op 1,84 GB per maand, terwijl Luxemburg alweer op 2,91 GB per maand zit. Goedkoper aanbod lijkt de grootste reden te zijn hiervan.

Cijfers van dit jaar zijn nog niet bekend, maar het is onwaarschijnlijk dat we landen als Finland (maandelijks 10,95 GB), Letland (maandelijks 8,21 GB) en Oostenrijk (maandelijks 6,28 GB) hebben ingehaald, ondanks de stijging in mobiel verbruik. Die stijging in Nederland is mede te wijten aan het feit dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van ongelimiteerde abonnementen. Daarnaast heeft zo´n 10 procent van de klanten bij providers als T-Mobile en Tele2 grote bundels van meer dan 10 GB.

Plaats een reactie