Veranderingen bij T-Mobile, Youfone en Vodafone op komst

Drie grote telecombedrijven in Nederland introduceren nieuwe abonnementen, passen huidige abonnementen aan en komen met prijsverlagingen. De concurrentie groeit, de klant profiteert. Een overzicht van wat ons te wachten staat.

Een van de grootste telecomproviders in Nederland, Vodafone, komt met geheel nieuwe abonnementen om klanten te behouden en aan te trekken. Dat betekent wel dat andere abonnementen, zoals het Start S-abonnement van Vodafone, komt te vervallen. Vodafone biedt zo geen abonnementen meer zonder databundel.

Als vervanging voor dit abonnement zijn de andere abonnementen in de Start-serie in prijs verlaagd: zo krijg je maandelijks € 2,50 korting op de nieuwe Start M-, L- en XL-abonnementen – een korting die niet geldt voor bestaande Start M-, L- en XL-abonnementen.

In de serie Red-abonnementen zijn vooral de opties voor meer dataverbruik toegenomen, sommigen zelfs met 50% tot 15 GB. Ook de zakelijke Red-abonnementen, de Red Pro-abonnementen, hebben een upgrade gekregen waardoor het mogelijk is geworden abonnementen te combineren en data te delen. Het zwaarste abonnement, de Red Pro Elite, is van 50 GB naar 75 GB gegaan. De Red Together-abonnementen hebben juist een prijsverlaging gekregen van €10, waardoor ze nu €35 per maand kosten. Daar staat tegenover dat het Red Super-abonnement komt te vervallen.

Ook wijzingen bij T-Mobile en Youfone
Bij T-Mobile worden de goedkopere Basis Sim abonnementen stopgezet. Wie weinig data of belminuten zoekt, kan gebruik maken van een van de Go-abonnementen, die zijn gewijzigd. Per abonnement verschilt de prijs, per 120 belminuten of voor onbeperkt bellen. De kleinste bundel van 500 MB is komen te vervallen.

Bij Youfone zijn er juist prijsverlagingen doorgevoerd, die volgen op de recente prijsverhoging. Zo is de Youfone Triple Play – voor tv, internet en bellen – met maar liefst €5 verlaagd. Wie het abonnement met een snelheid van 50 Mbps afsluit, betaalt twee jaar lang €39 per maand, terwijl je een euro meer betaalt bij opwaardering naar een snelheid van 100Mbps.

Net als internet-tv abonnementen zijn de Internet-only abonnementen €2,50 in prijs verlaagd. Wie alleen internet wil bij Youfone kan nu een abonnement met een maximale snelheid van 50Mbps afsluiten voor €28,50 per maand, met een contractduur van twee jaar. Als men tussentijds sneller internet wil, bijvoorbeeld 100Mbps per maand, kost dat een euro per maand extra.

Plaats een reactie