Sim-Only provider Youfone breidt uit

De ‘virtuele provider’ Youfone bereidt zich voor om, in samenwerking met het Chinese bedrijf Huawei, voor het eerst deel te nemen aan de Nederlandse tv-markt. Voorheen bood Youfone alleen maar sim-only abonnementen aan, alhoewel er nu blijkt dat de sim-only provider toch grotere plannen in gedachte heeft. De twee bedrijven willen een digitaal platform creëren waarin televisie, video on demand, games en apps gecombineerd en gebruikt kunnen worden.

Het basispakket van dit product gaat €10,- kosten en het zal weldegelijk een nieuwe concurrent vormen voor bestaande producten zoals de KPN Play en de T-Mobile Knippr. Hierbij krijgt de klant toegang tot twintig zenders via apps en Apple TV/Chromecast. TV programma’s van de publieke en commerciele zenders (NPO, RTL, etc.) kunnen tot een week na de uitzending teruggekeken worden.

Voor € 2,50 per maand krijgen klanten toegang tot een zogenaamd video-on-demand pakket, een pakket van bepaalde films en series dat elke 60 dagen wordt vervangen en vernieuwd. Tegen een kleine vergoeding per maand kunnen klanten zelf zenders toevoegen aan het basispakket. Youfone zal ook een duurder pakket aanbieden, die wordt geleverd inclusief set top box, voor € 15,- per maand. Youfone zal ook vast internet aanbieden, via het netwerk van KPN. Volgens Youfone-directeur Valentijn Rensing zal de prijs voor een pakket met internet en televisie rond de € 35,- per maand liggen.

Huawei heeft al eerder een soortgelijk platform ontwikkeld voor de Chinese markt, maar het product werd uiteindelijk op de markt in Duitsland uitgebracht, in samenwerking met Deutsche Telekom, onder de naam Entertain TV. Rensing heeft bekendgemaakt dat Youfone momenteel in gesprek met Netflix en Amazon om mogelijke wegen voor samenwerking te bekijken. Het bedrijf richt zich eigen op consumenten tussen de 18 en 39 jaar oud, die volgens Rensing “gewoon hele andere soorten content nodig [hebben].”

Nog geen week nadat Youfone en Huawei hun overeenkomst ondertekend hadden, kondigt Youfone alweer een nieuwe samenwerking aan. Deze keer gaat Youfone in zee met het Nederlands bedrijf Forza Refurbished. “Het aanbieden van refurbished iPhones past perfect in ons straatje. Zo maken wij topkwaliteit wederom toegankelijk. Forza refurbished is de enige partij van Nederland die de smartphones zo goed als nieuw op grote schaal kan leveren,” aldus Rensing. Het onderzoeksbureau Markteffect concludeerde uit een onderzoek dat slechts 4% van de Nederlandse bevolking een iPhone 7 aan wilt schaffen. Daarentegen blijkt er dan wel 32% van de bevolking interesse te hebben in een refurbished iPhone, die door Forza geleverd wordt. Een refurbished telefoon is een gereviseerd toestel dat is hersteld en schoongemaakt, zodat deze vrijwel als een nieuw toestel opnieuw verkocht kan worden. Hierdoor kan een mobiele telefoon zelfs 60% goedkoper worden dan de fabrieksprijs. Voorlopig worden er toestellen als extra dienst aangeboden voor de abonnees van Youfone.

Jan-Willem van Dijk, CEO Forza Refurbished: “Wij hebben een businessmodel ontwikkeld waar zowel mens als milieu op vooruitgaan. Daarmee hopen wij andere ondernemers te inspireren.” Door middel van innovatie en samenwerking met anderen hoopt Youfone hun aantal klanten snel te vergroten in een snel groeiende markt.

Plaats een reactie